duminică, aprilie 12, 2009

Socializaţi dragilor, socializaţi!

Foarte interesant acest studiu realizat de Nielsen, cu privinţă la evoluţia reţelelor de social networking.

Zice'aşa:
  • Procentul total al utilizatorilor a acestor reţele a crescut cu 5%. Mai exact, dublu faţă de celelalte sectoare populare de pe internet (search engines, general interest in portals & communities, software manufacturers, email)
  • Creşterea cea mai mare este înregistrată în Germania, unde în prezent procentul utilizatorilor acestor reţele este de 51%, spre deosebire de 39%, acum un an. O creştere de 12%, mai exact
  • Durata timpului petrecut pe Facebook a crescut în 2008 cu 566% (da, am scris bine)
Şi uite aşa, în contextul acestor descoperiri, e perfect previzibil şi justificabil ca accesul la Facebook (printre altele) să fie blocat de la mine de la birou. (Deşi cu Wulf nu ştiu ce au avut.. cred ca au luat unele chestii personal).

Dacă e sau nu o decizie bună (Munciţi, munciţi, munciţi!!), nu ştiu. Unele studii susţin faptul că e o decizie proastă, afirmând că Youtube'ul şi Facebook'ul ajută angajaţii să aibă o productivitate mai mare. Workplace Internet leisure browsing (WILB) determină o putere de concentrare mai mare. Conform studiului Universităţii din Melbourne, people need to zone out for a bit to get back their concentration.

Ce ştiu sigur însă este că multe dintre persoanele care stau până la 9 birou (eu nu aş avea de unde să ştiu cine sunt) acum nu mai au acces la una dintre (singurele) modalităţi de a socializa.

And taking this away my dear is just... cruel :)

vineri, aprilie 03, 2009

Scufiţa roşie, în variantă modernă

Tot mă laud eu cum că aş fi o "variantă simplificată a scufiţei roşii", nu puteam să las nepromovat un videoclip care se vrea a fi varianta modernă a aceleiaşi poveşti. Nu de alta, dar it made my day.


Slagsmålsklubben - Sponsored by destiny from Tomas Nilsson on Vimeo.

Via claudiu.