luni, martie 24, 2008

Planuri de vacanta

Nu e nimica nou in faptul ca fiecare Summit NATO vine la pachet, cu proprii anarhisti. In cazul Romaniei, o parte din ei au fost chiar mai harnici, si au incercat deja sa intre in tara pe la Calafat. Au fost insa opriti de SRI, pe motivul ca ar fi detinut materiale cu potential violent. Prin materiale, intelegem CD-uri, tricouri, postere cu mesaje gen: Globalizarea e the ultimate evil, Romania e colonie a Americii (etcetera, etcetera). Eu una nu stiu care e unitatea de masura a potentialului violent, si nici daca retinerea acelor tineri la granita este una legala. Cu toate astea, nu am sa ader grupului celor care cred ca venisera, de fapt, la picnic sau in excursie turistica.


M-am amuzat citind articolul prezent pe site-ul anarhist Contra-Doxa, care ofera un instructaj complet persoanelor care vor sa vina sa protesteze in Romania. Dupa o scurta descriere a istoriei NATO, sunt prezentate "obiectivele turistice" si o serie de Tips and Tricks pentru a disturbing visit de vis. Ca un fel de ghid Lonely Planet pentru anarhisti. Foarte tare, ce sa zic.
Prin urmare, daca vreti sa va aduceti plusul de valoare la haosul oricum creat cu ocazia Summit-ului NATO, aveti toate informatiile aici.

Sa incepem. Va recomandam ca obiectiv principal Casa Poporului. Evident, in acest caz, este ideal un tur neghidat, care sa va permita o mai mare libertate de miscare (si, mai ales actiune. Pentru ce suntem de fapt aici??). In cazul in care nu veti putea vizita aceasta cladire (fortele de ordine mai au prostul obicei de a pune garduri care impiedica accesul civililor), nu va ingrijorati. Sunt numeroase alte obiective care worth a visit, cum ar fi Casa NATO, din Palatul Primaverii. Bisericile sunt prezente la fiecare colt, si ar fi pacat sa nu se bucure si ele, de a ‘disturbing’ visit.

Mentionam faptul ca motivul protestului nu este relevant. Might it be for their priests and monks spying for the Securitate, their power and money seeking domination, their gender roles…you will surely find a reason.

In cazul in care doriti sa va prelungiti sederea la o saptamana, puteti incerca si una dintre excursiile optionale, de o zi. Baza aeriana Mihail Kogalniceanu, de langa Costanta, este in acest caz, alegerea perfecta.

Suntem siguri ca nu veti intampina probleme pe parcursul sejurului "Pelerinaj la Summit-ul NATO". Acest lucru se datoreaza si faptului ca activists in Romania have never experienced protest against an event of this scale in the country. Cu toate acestea, puteti gasi o detaliere completa pe site a diferitelor forces you might be confronted with during your visit. Tot acolo, va punem la dispozitie informatii valutare, un scurt ghid de conversatie si o lista a tarilor care necesita viza.

Va recomandam sa bring a sleeping bag si sa try to organize food (dumpster diving is not so common, but you can still find some stuff). Din nefericire, trebuie sa va spunem ca the ‘scene’ is not as big and equipped as you might be used to.

In concluzie, contam pe prezenta dumneavoastra la Summit-ul NATO. Speram sa va gasiti a worthwhile target, astfel incat excursia ANTI-NATO-WEEK in Bucharest sa devina as disruptive, creative and long-lasting as possible!


Niciun comentariu: