luni, octombrie 11, 2010

Fundația Comunitară Iași

De data aceasta vă scriu în legătură cu o altă inițiativă care mie personal îmi este foarte dragă, mai mult socială și mult mai puțin publicitară :)

Cu ceva timp în urmă, am avut oportunitatea de a mă alătura demersului unor buni prieteni de a pune bazele echipei grupului de inițiativă Fundația Comunitară Iași. În caz că poate nu sunteți familiarizați cu acest termen, fundaţiile comunitare reprezintă organizaţii care atrag fonduri din donaţii de la persoane fizice şi juridice dintr-o anumită arie geografică şi le distribuie către cauze caritabile, din aceeaşi regiune, pentru dezvoltarea acesteia. Ele stimulează motivaţia, cooperarea şi participarea locală.

Același scop va avea și Fundația Comunitară Iași: crearea unui cadru organizat şi transparent pentru atragerea şi distribuirea de resurse în scopul dezvoltării Iaşului din punct de vedere social, cultural şi urbanistic. Iniţiativa noastră face parte dintr-un proiect al Asociaţiei pentru Relaţii Comunitare din Cluj care ne oferă consultanţă specializată şi un sprijin financiar de 30 000 lei, sprijin valabil DOAR în condițiile în care grupul de inițiativă va atrage aceleași sume din comunitate.

La momentul actual lucrăm la un site nou, a fost deja recrutat un director executiv și format un consiliu director. Aceștia din urma vor prelua conducerea fundatiei, odata ce grupul de initiativa va fi finalizat inființarea sa. La nivel financiar, din totalul sume de 30 000 RON am reușit până acum să strângem 2000 RON, de la 20 de persoane diferite și o sumă de 3400 RON de la 4 persoane juridice/ instituții.

Întrucât știu că Iașul are un loc special în inima multor dintre voi, aș dori să lansez un apel tuturor celor care doresc să susțină această inițiativă. Oricine are disponibilitatea de a-și aduce orice fel de aport în strângerea restului de sumă necesare înființării acestei fundații (fie prin donații sau promovarea inițiativei), este invitat să ne contacteze. Orice ajutor este binevenit și nici un ajutor nu este prea mic :)

Îți pasă de Iași? Ei bine, acum te poți implica.

Niciun comentariu: