miercuri, iulie 23, 2008

De fapt, e altfel.

Intr'adevăr tot e bun Twitterul ăsta la ceva. Evident, atunci când merge. Am aflat de la Radu Ionescu de Mygazines, un site unde se pot citi online o grămadă de publicaţii internaţionale. Pe gratis.

Eu una am început cu articolul din Esquire despre Obama. (Of.. de ce a trebuit să fie omul ăsta democrat? :). Foarte fain scris (nici o surpriză fiind vorba de Esquire) şi cu nişte poze excelente, care surprind foarte bine contextul candidatului, fiind orientate, fireşte, către componenta de culoare.

M'a amuzat ca la tag'uri primul era 'Men's interests'. Asocierea asta m'a dus cu gândul la vremurile când femeile încă nu puteau vota, iar Coco Chanel nu se născuse încă (şi deci nici primii pantaloni pentru femei făcuţi de ea).
Evident, m'am mai enervat încă o dată, gândindu'mă la tot junk'ul şi la tot brainwashing material care apare în revistele pentru femei. Nu înţeleg de ce trebuie să cumpăr o revistă pentru bărbaţi ca să am parte şi de nişte articole care nu's despre hainuţe, rochiţe, farduri, despre cum să'l 'faci' (pe el, bărbatul) în 3 paşi sau despre cum să'ţi schimbi viaţa din 10 sărituri şi să redevii cool.

Unele preocupări au rămas într'o proporţie mai mare, a bărbaţilor (studiile o confirmă), în ciuda întregii emancipări feminine. La fel cum, deşi nu prea vrem noi să recunoaştem şi suntem cu toţii political correct, deep down inside, unele lucruri nu s'au schimbat nici în privinţa preferinţelor rasiale. Indiferent de cât de charismatic/fermecăror/bun orator e Obama, mulţi dintre americani vor pune în secret ştampila pe Mccain, doar pentru că e mai alb. Aşa cum mulţi îl vor alege pe Obama pentru că e negru. E bilaterală treaba. Şi simplă.

Nu ne place să recunoaştem aceste lucruri, aşa cum nouă, femeilor, nu ne place să acceptăm faptul că, subiectele din revistele ce ni se adresează reprezintă preocupările marii majorităţi dintre noi. Vorbind la nivel cantitativ.

Pe principiul dacă n'ar fi, nu s'ar povesti.

5 comentarii:

Unknown spunea...

De fiecare data cand citesc esquire ma intreb exact acelasi lucru: "de ce e revista asta 'pentru barbati' ?!"

Dintre cele romanesti, Elle este singura revista pentru femei care te face cat de cat sa crezi ca poti avea activitate intelectuala chiar daca te chinui din rasputeri sa fii cool si fasionable :)) - accent pe "cat de cat"

Nu am incercat ultimele titluri de pe piata: inStyle(ma astept la ceva gen cosmo+glamour), marie claire sau harper's bazaar (poate mai sunt si altele, nu stiu). Any insight despre astea?

Unknown spunea...

sincer acum consider ca revistele d ebarbati trebuie neaparat citite si de femei si invers , e mai interesant :P

Raluca Munteanu spunea...

@apan am vazut doar bazaar, un numar..din cele pe care le-ai mentionat tu. Mi s-a parut un fel de Vogue wannabe, fiind cumva mai axata doar pe moda. Destul de okeish din punctul asta de vedere. Depinde ce cauti, pana la urma. De celalte doua nu prea stiu..am sa ma uit pe site-ul ala :)

Unknown spunea...

@webmaster very well put

@raluca corect, depince ce cauti, insa in momentul in care o revista e catalogata "de femei" si femeile sunt catalogate in concordanta.

sa te uiti pe site :)))

Anonim spunea...

:)))) Raluca resurected:D int-adevara barbatii sunt vanatorii,cu multe animozitati in viata,chestii tumultoase,ei si tu......e men's health dear. Femeile casnice,experte in manipularea scutecelor,chestii delicate de altfel,preocupate mereu sa arate fancy,trendy,glamour, ce mai corasonul universului masculin. Oare nu asta voiai sa auzi raluca?oops